Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Sardine u tiganju

Sardine u tiganju

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
258571k
Sardine u tiganju
Fotografije: Velichka Shtarbanova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
1
"Dok pravite sardine, mi ćemo otići po pivo, a posle ćemo zajedno jesti"

Potrebni sastojci

  • sardine - 400 g
  • origano - prstohvat
  • limun - 1/4 kriške
  • so - 1/2 kašičice
  • brašno - tek toliko da se zalepi za ribice
  • masnoća - za prženje
  • soja sos - nekoliko kapi
* merne jedinice

Način pripreme

Sardine se očiste od inutrica. Ne sklanjajte glavu ribama. Operite i ocedite od vode. Nek sa blago osuše.

Posolite, dodajte prstohvat origana i iscedite četvrtinu limuna. Ostavite da riba ostoji bar 30 minuta.

Pospite sardine brašnom i ispržite u dobro zagrejanom ulju sa obe strane. Čula sam da je sardina ukusna kad je ispržena na masti, ali nisam probala tu varijantu.

Izvadite ih na kuhinjski ubrus da upije višak masnoće.

Dodatno začinite sardine sa nekoliko kapi soja sosa i servirajte sa čašom omiljenog belog vina ili sa pivom.

Garnirajte sa kriškom limuna.

Nek vam je ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: