Gruzijski hačapuri

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79603
13/07/2019
"I najomiljeniji deo nam je upravo onaj - kada ga mažemo maslacem i pokrivamo krpom - obećavamo da će se svideti i vama "
Priprema25 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno85 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano88
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 3 šolje
  • ajran - 200 ml
  • jaje - 1 komad
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1/2 kašičice
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • ulje - 1 kašika
  • maslac - 50 g
  • za nadev
  • sir - 300 g
  • jaje - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
  • peršun - 1 kašika (iseckan)
* merne jedinice

Način pripreme

Dve šolje brašna se proseju zajedno sa sodom i u sredini se napravi udubljenje. Šećer, so, ulje i jaje se umute sa ajranom. Tečnost se sipa postepeno u brašno i zamesi se glatko testo.

Ostavlja se da odstoji pola sata. Nakon toga se testo oformi u rolat i seče se na 10 krugova. Oni se uvaljaju u preostalo brašno i razvijaju se u tanke lepinje.

U sredinu se stavlja nadev, napravljen od rendanog sira, pasiranog belog luka, peršuna i jajeta. Krajevi se uvijaju, tako da se oformi omča.

Okreću se zavijenim delom na dole i opet se razvjaju. Peku se sa obe strane na zagrejanom tiganju. Gotove lepinje se namažu maslacem i pokriju se krpom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar