Čorba-pihtija na strandžanski način sa goveđim i svinjskim nogicama

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67813
13/07/2019
"Klasična čorba od nogica, kakvu često sanjate, a već možete da je spremite i sami "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano6
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • goveđe noge - 1 kg
  • svinjske nogice - 200 g
  • svinjske uši - 200 g
  • svinjski repovi - 200 g
  • sveže mleko - 200 ml
  • jaje - 1 komad
  • brašno - 1 kašika
  • beli luk - po ukusu
  • sirće - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U posoljenoj vodi zajedno skuvamo očišćene i oprane goveđe nogice, svinjske nogice, uši i repove.

Procedimo bujon, vadimo meso odvajamo od kosti i izdvajamo ga sa strane.

Stavljamo samo bujon da vri i zapržavamo ga brašnom razmućenim u svežem mleku i umućenim jajetom.

Istucamo beli luk i dodajemo mu mleveni biber i sirće.

Serviramo čorbu od nogica stavljajući meso, prelivamo vrelim bujonom i dodajemo smesu od belog luka.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar