Raskošan sos za sarme i punjene paprike

14/07/2019
"Šta god da odlučite da pripremite - servirajte sa ovim odličnim sosom, nećete pogrešiti "
Priprema15 min.
Kuvanje5 min.
Ukupno20 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano452
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 400 ml, punomasno
  • krompir pire - 2 supene kašike u prahu (ili 1 kuvani srednji krompir)
  • voda - vrela, do željene gustine
  • maslac - 1 supena kašika
  • slačica - 1 kašičica, mlevena
  • orasi - 1 supena kašika, iseckani
  • menta - 1 supena kašika, sitno iseckani krehki listovi
  • mirođija - 1 supena kašika, sitno iseckana sveža
  • peršun - 1 supena kašika, sitno iseckani krhki listovi
  • mladi beli luk - 1 - 2 izgnječena čena
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajuću posudu sipamo krompir pire u prahu i postepeno prelivamo vrelom vodom uz neprestano mešanje dok ne dobijemo željenu gustinu (oko 120 ml vode). Odmah nakon toga, dok je smesa još topla dodajemo maslac i promešamo.

Ako koristimo kuvani krompir, ljuštimo ga dok je još topao, izgnječimo viljuškom i dodajemo maslac i malu količinu vode.

Kiselo mleko umutimo viljuškom, dodajemo so i biber po ukusu, sitno iseckanu mirođiju, peršun, mentu i mentu, mlrevenu slačicu, izgnječen čen belog luka, iseckane orahe. Pomešamo postepeno sa krompir pireom, mešamo neprestano.

Sos za sarme i punjene paprike možemo servirati odmah uz sarme ili punjene paprike, ako se konzumiraju tople ili da ohladimo nekoliko sati u frižideru ako serviramo hladne.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar