Zapečeno jelo od povrća sa patlidžanima i paradajzom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77153
16/07/2019
"Počastite se aromatičnim pečenim jelom od povrća - šareno, ukusno - radost za oči i nepce "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 167
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Idejica za ručak!

Patlidžan se iseče na trake po dužini, posoli se i ostavlja da se ocedi. Tikvice se seku takođe po dužini, a paprike - na lente.

Luk se seče na kriške i dinsta se u ulju dok ne omekša, nakon čega se dodaje paradajz i kuva se dok ne ispari suvišna tečnost.

U posudu za pečenje se sipa sos, dodaje se povrće pri čemu se lepo ređa.

Prelije se sa malo ulja, posipa se solju, biberom i prezlama i peče se pod folijom u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 35 minuta.

Sklanja se folija i zapečeno jelo od povrća se peče još 15 minuta.

Pečeni patldižan s paradajzom se posipa narendanim kačkavaljem i vraća se nazad u rernu dok se ne istopi kačkavalj.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar