Pržena bela riba sa aromatičnom koricom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67413
16/07/2019
"Riba da bude ukusna, a korica - aromatična i hrskava, vidite kako da to uradite i kod kuće "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano786
  • Pregledi tokom meseca206
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Riba se očisti i iseče na kotlete.

Osuši se krpom i posipa se biberom i sa malo soka od limuna.

Prezle se pomešaju sa kukuruznim brašnom i suvim začinima - bosiljkom, origanom, majčinom dušicom, biberom u jednoj posudici.

Maslinovo ulje se zagreva, u njemu se zaprži beli luk i sklanja se.

Svako parče ribe se uvalja mnogo dobro u kukuruzno brašno sa prezlama i začinima i prži se u zagrejanoj masnoći sa obe strane dok ne postane zlatasto. Vadi se na kuhinjski ubrus.

Pržena riba se servira sa garnirungom po izboru.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar