Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Grickalice uz pivo»Pileće džigerice u specijanoj smesi za pohovanje

Pileće džigerice u specijanoj smesi za pohovanje

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5301523k
Pileće džigerice u specijanoj smesi za pohovanje
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
5
"Smesa za pohovanje je važna, smesa za pohovanje - zato zapišite pažljivo recept"

Potrebni sastojci

  • pileće iznutrice - 1 kg
  • so - 2 supene kašike
  • marinada
  • kajenski biber - 1/2 kašičice (po želji)
  • biber - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • limun - 1 komad, sok od voća
  • ulje - 2 supene kašike
  • za pohovanje
  • belanca - 4 komada
  • senf - 1 supena kašika
  • so - po ukusu
  • pivo - 100 ml
  • kukuruzno brašno - 5 - 6 supenih kašika
  • prezle - 1 šolja
  • susam - 2 supene kašike
  • kukuruzno brašno - za valjanje
  • ulje - za prženje
  • maslac - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i očistimo pileće džigerice. Sečemo na dva dela.

U posudi pomešamo sodu sa hladnom vodom i džigerice potopimo na oko 30 minuta. Izvadimo i ostavljamo u đevrđir da se ocedi dobro.

Pripremamo marinadu od oceđenog soka od limuna, so, biljnu mast, biber i kajenski biber. Mariniramo 2 sata.

Za pohovanje dobro umutimo belanca i senf. Dodajemo so po ukusu i penušavo pivo (preporučuje se svetl)-

Postepeno zgusnemo kukuruznim brašnom. Konzistencija smese treba da bude gušća nego ona za testo za palačinke.

Spremni smo za pohovanje, zato vadimo džigerice iz marinade i dobro ih osušimo. Koristimo pamučnu krpu.

Pripremamo tri posude. U prvu stavljamo brašno za valjanje. U drugu sipamo smesu za pohovanje, a u treću posudu pomešamo prezle i seme susama.

Domaće pripremljena mlevena prezla je najukusnija.

Svsko parče uvaljamo prvo u brašno, posle potapamo u pohovanje, a na kraju u prezle sa susamom.

Pržimo dok ne dobije zlatnu boju u ugrejanom ulju, u njega dodajemo maslac, za miris i raskoš.

Ocedimo pohovane pileće džigerice na rešetci ili ubrusu, da se ocedi višak masti.

Možemo kombinovati sa sosom od belog luka i majoneza ili sotiranim krompirom sa maslacem i estragonom.

Obavezno je sa hladnim penušavim pivom, zato što su idelano meze za pivo.

Živeli i neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: