Penjurlija sa kiselim mlekom i sodom za doručak

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
17/07/2019
"Ovakav doručak niko ne odbija, čak i oni koji vole da spavaju do kasno "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano324
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • sirće - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 0.5 šolje
  • brašno - za meko testo
  • za posipanje
  • sir - 250 g, za posipanje
  • ulje - 0.5 šolje, za posipanje
  • jaja - 1 komad, za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešamo umućeno jaje sa kiselim mlekom i promešamo. Dodajemo sodu, pomešanu sa sirćetom, ulje i so, ponovo promešamo.

Dodajemo prosejano brašno u etapama dok testo ne prestane da se lepi po rukama - veoma meko testo.

Podelimo testo na jednake delove i oblikujemo loptice, uvijemo ih 10 minuta da se odmore od mešenja.

Nakon toga, u dobro namazanom plehu sa uljem prvo razvučemo loptu rukama na tanku koru, posipamo delom mrvljenog sira i prelivamo sa jednom supenom kašikom ulja.

Tako radimo sa svih 5 loptica, odozgo namažemo oblikovanu penjurliju umućenim jajetom.

Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo, oko 30 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar