Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od Povrća»Turska salata sa patlidžanom

Turska salata sa patlidžanom

ZoriZori
Guru
7292375k214
Turska salata sa patlidžanom
Fotografije: Zori
2 / 5
19/07/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Živeli se ne kaže za praznim stolom, zato predlažemo da prvo pripremite tursku salatu sa patlidžanom"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 - 3 komada, u zavisnosti od veličine
  • beli luk - 2 čena
  • sir - 150 g
  • limun - 1 komad
  • maslinovo ulje - 5 - 6 supenih kašika, ekstra virgin
  • peršun - 1/2 veze
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan operemo, drške odvojimo, ne ljuštimo patlidžan i sečemo po dužini na trakice.

Trakice posoliimo i ostavljamo u đevrđir da se ocedi od gorkog soka, oko 30 minuta.

Nakon toga patlidžan operemo hladnom vodom, uzimao dve-tri trake, uvijamo u rolat i pažljivo ocedimo od vode.

Trake patlidžana grilujemo na gril tiganju ili roštilju, prethodno namažemo četkom sa maslinovim uljem ili uljem.

Pečeni patlidžan i prebacujemo u posudu.

U drugoj maloj posudi pomešamo maslinovo ulje, sok odl imuna i izgnječeni čen belog luka.

Patlidžan prelivamo smesom i pažljivo promešamo.

Ostalvjamo da se začine 5 minuta, nakon toga serviramo, pospemo mrvljenim sirom i sitno iseckanim peršunom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: