Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Sarme sa listovima loze i mlevenim mesom

Sarme sa listovima loze i mlevenim mesom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Sarme sa listovima loze i mlevenim mesom
Fotografije: Gergana Georgieva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
8
"Savršene sarmice od loze sa mlevenim mesom sad u svakoj kuhinji pomoću ovog isprobanog recepta"

Potrebni sastojci

  • listovi loze - 20 - 30 komada
  • pirinač - 1 šolja
  • mleveno meso - 500 g, teleće
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz pire - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • nana - 1 kašičica
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • voda - 500 ml
  • mirođija
  • peršun
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite listove loze od drški. Stavite ih u kipuću vodu na nekoliko minuta dok ne promene boju i ne omekšaju.

Natopite pirinač u hladnoj vodi oko 30 minuta. Kad je gotovo procedite. Isecite luk i šargarepu na mnogo sitno. Pomešajte povrće sa mlevenim mesom, začinima i pirinčem i zamesite sve veoma dobro.

Uvijte sarmice sa manjim i krhkim listovima a sa većim postavite dno šerpe u kojoj ćete h kuvati.

Poređajte sarme preko listova. Prelijte ih vodom i stavite na slabu ringlu da se krčkju oko 50 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: