Kiseli krastavčići na suncu

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
24/07/2019
"Krastavci nisu, ali Sunce je za sada besplatno "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano193
  • Pregledi tokom meseca22
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operemo dobro tegle od tri litra. U veliku posudu sipamo krastavčiće i operemo pažljivo.

Na dno tegle stavljamo po jedan list od višnje i smokve. Sami listovi čuvaju trvrdoću krastavaca.

Na svaku teglu od tri litre stavljamo po tri kašike krupnije soli, piment, biber i mirođiju. I na kraju posipamo sa malo slačice.

Nakon što to uradimo počinjemo da ređamo krastavčiće. Gotove poređane tegle punimo vodom i zatvorimo poklopcem.

5-6 dana svko jutro i veče protresemo teglu da bi se rastovrila krupnija so. Stavljamo ih u hlad, ali da ima malo sunca, i kad promene boju stavljamo u tegle i čuvamo na tamnom i hladnom mestu.

Krastavčići ostaju hrskavi cele zime. Od ovih 10 kg krastavaca se dobija 5 tegli od tri litre.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar