Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Prepelica na roštilju

Prepelica na roštilju

Teodora CekovaTeodora Cekova
Početnik
16921
Prepelica na roštilju1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
8
"Za meraklije i ljubitelje divljači - savršene prepelice na roštilju"

Potrebni sastojci

  • prepelice - 6 komada
  • kumin - 1 kašičica
  • sok - 125 ml, od crvene pomorandže
  • ljute paprike - 1 komad
  • beli luk - 1 čen
  • šećer - 2 kašike, braon
  • korijander - 1 kašika, svež
* merne jedinice

Način pripreme

Pomoću kuhinjskog noža odsecite prepelice sa obe strane po dužini leđa i odstranite.

Prepolovite grudnu kost i svaku polovinu isecite još jednom na pola, da dobijete ukupno 24 parčeta. Meso ispecite na roštilju, koji ste prethodno namazali masnoćom.

Za to vreme zapržite na suvomkumin, dok ne postane aromatičan i dodajte sok od pomorandže, papriku, beli luk i šećer. Promešajte dok se ne istopi šećer. Nakon toga ostavite da provri i ostavite ga tako 5 minuta ili dok smesa ne postane gusta.

Na kraju u velikoj posudi pomešajte vruće prepelice glazurom i korijanderom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: