Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Tikvice iz rerne»Zdrave tikvice iz rerne sa koricom od parmezana

Zdrave tikvice iz rerne sa koricom od parmezana

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5291523k
Zdrave tikvice iz rerne sa koricom od parmezana
Fotografije: Sevdalina Irikova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Hrskave tikvice iz rerne sa koricom od parmezana - jelo, koje želite da probate što je pre moguće"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 4 - 5 komada, zavisi od veličine
  • kukuruzno brašno - 6 supenih kašika, punih
  • prezle - 3 supene kašike, pune
  • so - 1 supena kašika, ravna
  • biber - po želji
  • provansalski začini - po želji
  • maslinovo ulje - 2 - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo tikvice na krugove ili ivice (tanke oko 1 cm). Ne solimo ih prethodno zato što će so izvući vodu i dehidriraće.

Kod termičke obrade u rerni one ostaju suve i žilave.

Suve sastojke pomešamo u širokoj posudi - brašno, prezle i so pomešamo u širokoj posudi.

Po želji dodajemo prezle sa začinima - biber, začine po ukusu.

U pleh, obložen papriom za pečenje sipamo nekoliko kapljica maslinovog ulja.

Svki krug povrće uvaljamo u prezle. Posipamo parmezanom. Poređamo stepenasto u posudu za pečenje i unutra stavljamo još masti.

Rernu prethodno uključimo na 180 stepeni.

Pečemo tikvice dok ne porumene.

Serviramo tople, ali i kao hladno predjelo.

Obavezno serviramo sa mlečnim sosom sa belim lukom, obilno posuto svežom mirođijom.

Na taj način ćemo uživati u njihovom ukusu i korisnim elementima, a u isto vreme se čuvamo od kiseline u stomaku ili problema za žučem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: