Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Tikvice u Rerni»Zdrave tikvice iz rerne sa koricom od parmezana

Zdrave tikvice iz rerne sa koricom od parmezana

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5211403k135
Zdrave tikvice iz rerne sa koricom od parmezana5 / 5
29/07/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Hrskave tikvice iz rerne sa koricom od parmezana - jelo, koje želite da probate što je pre moguće"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 4 - 5 komada, zavisi od veličine
  • kukuruzno brašno - 6 supenih kašika, punih
  • prezle - 3 supene kašike, pune
  • so - 1 supena kašika, ravna
  • biber - po želji
  • provansalski začini - po želji
  • maslinovo ulje - 2 - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo tikvice na krugove ili ivice (tanke oko 1 cm). Ne solimo ih prethodno zato što će so izvući vodu i dehidriraće.

Kod termičke obrade u rerni one ostaju suve i žilave.

Suve sastojke pomešamo u širokoj posudi - brašno, prezle i so pomešamo u širokoj posudi.

Po želji dodajemo prezle sa začinima - biber, začine po ukusu.

U pleh, obložen papriom za pečenje sipamo nekoliko kapljica maslinovog ulja.

Svki krug povrće uvaljamo u prezle. Posipamo parmezanom. Poređamo stepenasto u posudu za pečenje i unutra stavljamo još masti.

Rernu prethodno uključimo na 180 stepeni.

Pečemo tikvice dok ne porumene.

Serviramo tople, ali i kao hladno predjelo.

Obavezno serviramo sa mlečnim sosom sa belim lukom, obilno posuto svežom mirođijom.

Na taj način ćemo uživati u njihovom ukusu i korisnim elementima, a u isto vreme se čuvamo od kiseline u stomaku ili problema za žučem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: