Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Korneti»Korneti od lisnatog testa sa domaćim kremom od vanile

Korneti od lisnatog testa sa domaćim kremom od vanile

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Korneti od lisnatog testa sa domaćim kremom od vanile2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
12
"Znate li koliko je teško sa punim ustima domaćih korneta da kažete da ne postoji ništa ukusnije od domaćeg"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 400 g
  • sveže mleko - 500 ml
  • skrob - 4 kašike od vanile
  • jaja - 2 komada
  • maslac - 50 g
  • kokosovo brašno - 4 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Lisnato testo isečemo na tanke ivice širine oko 2-3 cm, uvijamo oko metalnih kalupa i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.

Za to vreme pripremamo krem za kornete. Sveže mleko ugrevamo, ostavljamo malo da se skrob rastvori u njemu.

Kada mleko provri, skidamo sa vatre i uz neprestano mešanje dodajemo skrob.

Postepeno dodajemo oba jajeta i maslac. Smesu vraćamo na vatru i kuvamo dok se ne zgusne.

Hladne kornete punimo kremom, takođe treba da bude ohlađen.

Kornete sa kremom od vanile posipamo obilno kokosovim brašnom.

Serviramo odmah.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: