Kečap sa ljutim paprikama

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
30/07/2019
"Prženi krompirići su sto puta ukusniji sa domaćim kečapom "
Priprema45 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno135 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano73
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • paradajz - 2 kg, zreo
  • jabuke - 2 velike
  • ljute paprike - 2 sveže
  • šećer - 150 g
  • so - 1 kašika
  • sirće - 100 ml
  • biber - 1 kašika
  • celer - 1 kašika, narendan na sitno
  • šargerepa - 1 kašika, narendan na sitno
  • beli luk - 1 čen, istucan
  • cimet - 1 prstohvat
  • origano - 1 kašičica + drugi začini po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Sameljite paradajz, procedite ga da odstranite semenke. Stavite ga da se kuva zajedno sa isečenim povrćem i samlevenim ili fino narendanim jabukama, biberom.

Nakon toga dodajte so, šećer, sirće i ostale začine. Kuvajte smesu dok se ne zgusbe. Odmah je rasporedite u teglice ili bočice, zatvorite ih dobro i okrenite poklopcima na dole.

Nakon što se ohlade, sterilišite 20 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar