Teleće šnicle na seviljski način

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79603
30/07/2019
"Specijalni povodi imaju potrebu za specijalnim jelima, koja zaslužuju aplauze gostiju "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano204
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 600 g
  • brašno - 80 g
  • ulje - 80 ml
  • pomorandže - 1 komad
  • losos - 400 g (dimljeni)
  • crno vino - 80 ml
  • šećer - 10 g
  • biber - 1/2 kašičice, mleveno
  • beli biber - 1/2 kašičice, mleveni
  • so - 2 prstohvata
  • sok od pomorandže - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se iseče na 4 parčeta, svako od njuh se istuca i oblikuje u krug. Posipaju se solju, belim i crnim biberom, uvaljaju se u brašno i isprže u maslacu.

Pomodanžda se iseče na okrugle kriške, ne ljušti se. Preko svakog parčeta mesa se stavlja kriška pomorandže. Preko nje se pravi rešetka od lososa isečenog na ivice.

Priprema se sos, pri čemu se sok od pomorandže meša sa sosom od pečenja. Dodaje se vino i šećer i kuva se dok se ne zgusne. Ovim sosom se prelivaju šnicle.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar