Čorba od pirinča sa lopticama

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67813
31/07/2019
"Zato što nisu sve čorbe sa lopticama iste - neke su jednostavno ukusnije i aromatične "
Priprema25 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno85 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano31
  • Pregledi tokom meseca30
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pirinač - 100 g, dugog zrna
  • beli luk - 1 čen
  • ulje - 1 kašika
  • mladi luk - 1 struk
  • čeri paradajz - 150 g ili običan
  • svinjsko meso - 250 g, mleveno
  • šeri - 2 kašike
  • bujon - 1, 5 litara
  • soja sos - 2 kašike
  • peršun - 2 kašike, iseckan na sitno
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte pirinač u posoljenoj vodi. Iseckajte luk, prepolovite paradajz i zapržite pasiran beli luk u ulju.

Promešajte mleveno meso sa lukom, belim lukom, malo šerija i začinite solju i biberom.

Vlažnim rukama oformite male ćuftice od mlevenog mesa.

Stavite bujon da provri i začinite ga soja sosom, biberom i solju. Stavite unutra ćuftice na 5 minuta i dodajte već skuvan pirinač i isečen čeri paradajz. Kuvajte čorbu dok ne bude gotova.

Servirajte čorbu od pirinča sa lopticama posutu iseckanim peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar