Francuska supa od luka po starom receptu

17/10/2019
"Sve, apsolutno sve što ste čuli za francusku supu od luka je tačno - božanstvena je "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano102
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Luk oljuštimo i isečemo na tanke kriške. Beli luk sitno iseckamo. U šerpi sa debelim dnom rastopimo 3 supene kašike maslaca. Dodajemo luk i pržimo na tihoj vatri uz neprestano 20 minuta.

Dodajte beli luk i 1 supenu kašiku brašna. Uz neprestano mešanje kuvajte još 3 minuts. Dodajte vino i stavite da provri. Dodajte topao bujon, pola soli i smanjite vatru. Kuvajte ispod poklopca još 3 minuta. Dodajte vino i stavite da provri. Dodajte topao bujon, polovinu soli i smanjite vatru. Kuvajte ispod poklopca 10 minuta.

Izvadite koru od krišaka hleba i propržite u maslacu po 2 minuta sa svake strane.

Polovinu kačkavalja izrendajte. Polovinu rendanog kačkavalja i dodajte u supu.

Promešajte i skinite sa vatre. Supu rasporedite u đuvečare. U svaku đuvečaru stavite po jedno parče proprženog hleba, pospite preostalim rendanim kačkavaljem i pecite 3 minuta na 200 stepeni.

Preostali kačkavalj izrendajte. Preostali maslac ostavite da omekša na sobnoj temperaturi i pomešajte sa kačkavaljem. Doadjte mleko, preostalu so i alevu papriku. Dodajte brašno sa praškom za pecivo i zamesite testo. Ostavite u frižideru 20 minuta.

Razvucite na pravougaonik i secite na trake dužine 10 cm i širine 1, 5 cm Trakice uvijte u spirale i pecite 15 minuta na 200 stepeni. Servirajte tople uz supu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar