Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Želirane prepelice

Želirane prepelice

Marina NordMarina Nord
Kuvar
47012327
Želirane prepelice2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
8
"Specijalna jela za specijalne ljude i trenutke, koje želite da zapamtite"

Potrebni sastojci

  • prepelice - 4 komada
  • majonez - 200 g
  • želatin - 10 g
  • jaja - 4 komada
  • maslac - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prepelice se izdinstaju na laganoj vatri sa malo vode i ulja. Odvoje se od kostiju, a meso se iseče na sitno.

Želatin se natopi u 60 mlililitara vode i nakon što nabubri ocedi se i rastvara se na pari, ali ne da provri.

Jaja se skuvaju i seku se na polovine.

U kalupe se stavlja meso, pokriva se sa malo majoneza, poklapa se sa polovinom jajeta i preliva se želatinom.

Ostavlja se 3 sata u frižideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: