Način pripreme
Patlidžan se iseče na krugove debljine 1 cm, paradajz se takođe seče na krugove, slanina (svaka lenta) se iseče na 3-4 dela.
Patlidžan se posipa sa malo soli i ostavlja se da pusti gorku vodu. Isplakne se i osuši krpom.
Poređa se u posudu za pečenje preko papira, odozgo se poliva sa malo vode i presovanim čenovima belog luka, ali može i bez njih.
Peče se u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta, izvadi se posuda.
Preko svakog kruga se poređa slanina, pardajz posut origanom, malo soli i prstohvat bibera. Završav se tankom pločicom kačkavalja.
Zalogaji s patldižanom se vraćaju u rernu na 15 minuta dok se ne zapeku da izgledaju ukusno.
Zapečeni patlidžan sa slaninom i kačkavaljem se servira sa peršunom za sveži izgled.
Đakonija!