Sterilisana bamija

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74223
05/08/2019
"Bamija u paradajz sosu - kapriciozna sa spremanje, ali čarobnog ukusa!"
Priprema45 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno125 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano390
  • Pregledi tokom meseca50
  • Pregledi tokom sedmice9
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • bamija - 2 kg
  • beli luk - 2 glavice
  • sirće - 5 kašika
  • paradajz - 4 kg
  • šećer - 1 - 2 kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Obavezno odaberite svežu, mladu, sitnu bamiju, koja još nema formirane semeke. Pažljivo isecite rške, pazeći da ne otsečete semenike jer puštaju ljigav sok. Ostavite povrće da se natopi u hladnoj posoljenoj vodi.

Dok se bamija natapa očistite paradajz. Smeljite ga u mašini za meso i stavite da provri. Dodajte očiščen i na sitno isečen beli luk, šećer i so po ukusu i kuvajte dok se sos ne zgusn.

Blanširajte bamiju u kipućoj posoljenoj vodi, u koju ste dodali i sirće, na 2-3 minuta dok ne omekša, nakon toga je poređajte u tegle. Prelijte vrućim sokom od paradajza. Sterilišite bar 80 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar