Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Sterilisana bamija

Sterilisana bamija

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Sterilisana bamija2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
125 min.
Porcije
4
"Bamija u paradajz sosu - kapriciozna sa spremanje, ali čarobnog ukusa!"

Potrebni sastojci

  • bamija - 2 kg
  • beli luk - 2 glavice
  • sirće - 5 kašika
  • paradajz - 4 kg
  • šećer - 1 - 2 kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Obavezno odaberite svežu, mladu, sitnu bamiju, koja još nema formirane semeke. Pažljivo isecite rške, pazeći da ne otsečete semenike jer puštaju ljigav sok. Ostavite povrće da se natopi u hladnoj posoljenoj vodi.

Dok se bamija natapa očistite paradajz. Smeljite ga u mašini za meso i stavite da provri. Dodajte očiščen i na sitno isečen beli luk, šećer i so po ukusu i kuvajte dok se sos ne zgusn.

Blanširajte bamiju u kipućoj posoljenoj vodi, u koju ste dodali i sirće, na 2-3 minuta dok ne omekša, nakon toga je poređajte u tegle. Prelijte vrućim sokom od paradajza. Sterilišite bar 80 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: