Kuglof pogača

VecaVecaPočetnik112418
05/08/2019
"Mmmm, kako divno miriše...."
Priprema90 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano49
  • Pregledi tokom meseca48
  • Pregledi tokom sedmice14
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • mleko - 200 ml
  • kvasac - 30 g, svež
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • belanca - 1 kom.
  • ulje - 150 ml
  • brašno - 600 g
  • Za premazivanje
  • žumanca - 1 kom.
  • mleko - 1 kašika, hladno
  • Za posipanje
  • susam
* merne jedinice

Način pripreme

Za testo: U mlakom mleku rastvoriti kvasac, dodati šećer, 1 kašiku brašna, izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta. Belance razmutiti ručnom žicom za mućenje, dodati ulje, sve uzmešati i sipati u posudu sa nadošlim kvascem. Posoliti i postepeno dodavati brašno, te zamesiti mekše testo.

Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta. Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini, razviti oklagijom u veliki krug i okruglom modlom (ili čašom) vaditi krugove.

Kalup za kuglof dobro premazati margarinom i u krug ređati krugove od testa(jedan na drugi). Uključiti rernu i dobro je zagrejati na 220 stepeni.

Žumance razmutiti sa hladnim mlekom i premazati pogaču. Posuti susamom i peći na 200 stepeni 25 minuta. Gotovu pogaču izvaditi iz rerne, prekriti čistom kuhinjskom krpom.

Ostaviti da se prohladi i poslužiti.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar