Pamuk pogača za početnike

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18202
09/08/2019
"Niko, apsolutno niko, neće da vam poveruje da vam je ovo prva pamuk pogača, ako iskoristite ovaj recept "
Priprema60 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno90 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano3 134
  • Pregledi tokom meseca531
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 200 ml
  • kiselo mleko - 2 kašike
  • jaja - 2 komada (jedno žumance je za premazivanje)
  • ulje - 2 kašike
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • kvasac - 7 g, suvi
  • brašno - 550 - 600 g
  • maslac - 1/2 pakovanja
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte lagano sveže mleko i u njega stavite suvi kvasac i šećer. Sačekajte nekoliko minuta da se kvasac aktivira.

U posudu stavite jaja, ulje, kiselo mleko, sveže mleko sa kvascem i so. Dodajte po malo brašna i umesite meko testo.

Umotajte posudu sa testom u krpu i ostavite na toplom mestu da naraste i da utrostruči zapreminu.

Podelite gotovo testo na 4 jednaka dela. Svaku loptu testa razvucite u okruglu koru, premažite je obilno maslacem, a poslednju nemojte da premazujete.

Kore postavite jednu preko druge. U centar kora stavite malu posudicu ili čašu. Od ivice posude do kraja isecite kore na 8 delova.

Svaki deo uvrtite po 2 puta. Sklonite posudu i ostavite testo da ponovo naraste, dok ne udvostruči zapreminu.

Premažite pamuk pogaču žumancem, koji ste ostavili i kome ste dodali 1 kašiku ulja i 1 kašiku svežeg mleka.

Stavite pamuk pogaču za početnike u hladnu rernu i uključite je na 180 stepeni.

Pecite dok pogača ne bude gotova.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar