Veoma uspešna pamuk pogača

Toni AleksovToni AleksovDžedaj17712
09/08/2019
"I kako ne biste rekli kako ste poslednji saznali - evo kako da pripremite jedinstvenu vazdušastu pamuk pogaču - recept je isproban i veoma visoko ocenjen "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano149
  • Pregledi tokom meseca149
  • Pregledi tokom sedmice27
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 240 ml, toplo
  • topla voda - 240 ml
  • ulje - 240 ml
  • šećer - 2 kašike
  • so - 1 kašika
  • suvi kvasac - 7 g
  • brašno - 840 g
  • žumance - 1 za premazivanje + 1 kašika svežeg mleko
  • susam - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Sve namirnice za mešenje (brašno, kvasac, šećer, so, vodu, jaja, kiselo mleko i ulje) stavite u mini pekaru i uključite program Mešenje.

Testo podelite na dva dela. Svaki deo razvucite tanko u oblik pravougaonika.

Oštrim nožem isecite jednake oštre trouglove osnove 5 cm.

Umotajte kiflice, tako što počnete od osnove.

Poređajte kifliceu tepsiju prečnika 30 cm, koju ste pokrili papirom za pečenje ili ste je nauljili.

Pogaču prekrijte i ostavite 30 minuta na toplom mestu (možete i u rerni koja je uključena na 50 stepeni).

Premažite pogaču žumancem, um umućenim sa kašikom svežeg mleka.

Pecite pamuk pogaču na 160 stepeni na donjem kraju rerne.

Pamuk pogača se peče do prijatne zlatne preplanulosti.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar