Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni patlidžan»Punjeni patlidžan sa mlevenim mesom i mocarelom

Punjeni patlidžan sa mlevenim mesom i mocarelom

Punjeni patlidžan sa mlevenim mesom i mocarelom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Ništa nemojte govoriti, mi znamo da su veličanstveni - prosto uživajte u ukusu"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • luk - 1/2 glavice
  • šargarepa - 1/2 komada
  • beli luk - 1 čen
  • svinjsko mleveno meso - 200 g
  • belo vino - 1/2 šolje za kafu
  • paradajz - 1 šolja za kafu, pržen
  • so
  • biber
  • bosiljak - 4 lista, svež
  • bešamel - 150 ml
  • mocarela - rendana
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i isecite patlidžan na pola. Napravite proreze po unutrašnjosti i pecite u rerni na 200 stepeni 15-20 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi. Izvadite pažljivo unutrašnjost i odvojite.

U tiganj stavite malo masnoće i pržite luk, šargarepu i beli luk, prethodno sitno iseckan. Dodajte mleveno meso. Pržite dok ne bude skoro gotovo.

Dodajte unutrašnjost patlidžana, istno iseckan. Pržite nekoliko minuta.

Dodajte belo vino. Sačekajte da alkohol ispari i stavite prženi paradajz. Posolite, pobiberite i sitno iseckajte bosiljak. Sačekajte da se zgusne i isključite.

Stavite patlidžan u pleh. Napunite nadevom.

Odozgo stavite od bešamela, a preko rendani kačkavalj. Pecite na 20 stepeni nekoliko minuta ili dok ne dobije zlatnu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: