Musaka na grčki način sa patlidžanom

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
11/08/2019
"I klasična je ukusna, ali da li ste probali pravu grčku musaku sa patlidžanom "
Priprema25 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno95 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano130
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U malo ulja propržimo rendanu šargarepu, luk i beli luk, sitno iseckan. Dodajemo mleveno meso. Nakon što se proprži, dodajemo rendani paradajz.

Začinimo solju i biberom, ako želite možete dodati i druge začine koji vam se dopadaju. Krompir sečemo na krugove, tikvice i patlidžan sečemo na kriške.

Povrće propržimo kratko i posolimo. Na dno namazanog pleha ređamo red krompira, stavljamo sloj mlevenog mesa. Ređamo patlidžan, ponovo pokrivamo mlevenim mesom. Ređamo i tikvice, pokrivamo preostalim mlevenim mesom.

Na vrh poređamo preostali krompir. Stavljamo u rernu na 15 minuta. Prelivamo bešamelom i vraćamo u rernu na 20 minuta.

Bešamel pripremamo tako što rastopimo maslac. Sipamo brašno da se prorpži, mešamo neprestano. Sipamo sveže mleko, mešamo neprestano i energično da se rastvore sve grudvice. Kuvamo dok se ne zgusne, začinimo solju i muskatnim oraščićem. Nakon toga je spreman da se doda u musaku.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar