Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Ćufte od povrća»Veganske ćuftice od leblebija

Veganske ćuftice od leblebija

Veganske ćuftice od leblebija
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
7
"Izazov da se naprave savršene vegan ćuftice je prihvaćen i ispunjen sa finoćom i lakoćom"

Potrebni sastojci

  • leblebije - 250 g, iz konzerve
  • krompir - 1 komad, skuvan (mali)
  • peršun
  • kumin - 1 ravna kašičica
  • so - po ukusu
  • integralno brašno - 1 kašika
  • ulje - za tiganj
  • prezle - 1 šolja, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Konzerva leblebija se ocedi od tečnosti. Krompir se oljušti, iseče na male parčiće i kuva se dok ne omekša. U posudu blendera ili secka se sipaju oceđene leblebije i krompir.

Dodaje se isečen peršun, kumin, so po ukusu i blendira se minut-dva, dok se ne dobije kaša. Otvara se poklopac i dodajemo integralno brašno, muti se kašikom.

Ako ima potrebe dodaje se još jedna kašika brašna. Oblikuju se male ćuftice i posipaju se ili uvaljaju u prezle. U teflonskom tiganju se zagreva ulje i prži se sa obe strane dok ne postanu zlataste.

Izvade se na salvetu da upije masnoću. Mnogo su ukusne sa svežim provrćem, krem supom ili paradajz sosom.

Ukusno i zdravo!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: