Krem supa od graška i kiselog mleka

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
22/08/2019
"Ako želite da počastite stomak sa pravim eliksirom, mi znamo pravi recept "
Priprema10 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano53
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i isecite krompir. Savite da se kuva u posoljenoj vodi i kad bude skoro gotovo dodajte grašak i tri čena belog luka.

Kad je grašak zamrznut, on se brzo priprema, zato kuvajte 10-15 minuta ili koliko je navedeno na pakovanju.

Ako je ostalo mnogo vode od kuvanja, izvadite deo i odvojite da reglulišete gustinu supe ako je potrebno.

Iscedite sok od limuna u povrće i ostavite da se ohladi.

Stavite četvrti čen belog luka, kiselo mleko, maslinovo ulje, so i začine, pasirajte dok ne dobijete gladan, ne mnogo gust krem. Možete dodati još soka odl imuna ili začine koji želite da preovladavaju.

Ako niste uspeli da pasirajte do savršenstva i ako su ostale ljuspice od graška, procedite ih i uspećete da rešite taj problem.

Tako bi bilo bolje za varenje, zato što se ljuspice od graška teško vare.

Osavite da se čorba ohladi i servirajte kao predjelo u toplom letnjim danima, posipite aromatičnim maslinovim ekstra virgin uljem i još sušene mirođije.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar