Pečena haringa na ruski način

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
29/08/2019
"Toliko lako, toliko ukusno - savršen recept za pečenu haringu "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano22
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • haringa - 1 kg
  • ulje - 200 ml
  • voda - 300 ml
  • maslac - 50 g
  • sok od limuna - 50 ml
  • lovorov list - 1 komad
  • biber - 7 - 8 zrna
  • paradajz - 3 komada
  • beli luk - 5 - 6 čenova
  • peršun - 1 vezica
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Riba se očisti, opere se i posoli se. U unutrašnjost se stavlja parčence maslaca.

Poređa se u posudu za pečenje namaznu masnoćom i preliva se uljem i vodom.

Dodaju se sok od limuna, začini i paradajz isečen na krugove. Peče se u rerni dok se ne pojavi voda.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar