Kečap sa belim lukom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
30/08/2019
"Evo ga najaromatičniji recept za domaći kečap i da više niste posegnuli za onima iz prodavnice "
Priprema50 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno140 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano21
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • paradajz - 4 kg
  • beli luk - 3 čena
  • sirće - 1 šolja
  • šećer - 10 kašika
  • so - 2 - 3 kašike
  • karanfilić - 5 zrna
  • muskatni oraščić - 1/2 kašičice
  • biber - 30 zrna
  • cimet - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i sameljite paradajz u mašini za mlevenje mesa. Kuvajte sos od paradajza dok ne dobije neophodnu gustinu, nakon toga dodajte so, šećer i prethodno samlevene začine.

Kuvajte još oko 30 minuta. Nakon što skinete sos sa vatre, dodajte sirće i istucan beli luk.

Sipajte ohlađeni kečap u boce ili male tegle, zapečatite i sterilišite 15 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar