Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Rolnice»Rolnice od patlidžana sa orasima i belim lukom

Rolnice od patlidžana sa orasima i belim lukom

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44212631
Rolnice od patlidžana sa orasima i belim lukom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Svakakve rolnice, nadev je važan - a ovaj je neverovatno ukusan i aromatičan"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 komada, srednji
  • masnoća - biljno ulje (od uljane repe, suncokreta ili semenki grožđa), za prženje
  • orasi - 1 šolja, isečeni
  • beli luk - 2 čena, oljušten
  • voda - 6 kašika
  • sirće - 1/2 kašičice, crveno, vinsko
  • korijander - 1 kašičica
  • morska so - 1/4 kašičice
  • piskavica - 1/2 kašičice, mlevena (po izboru)
  • aleva paprika - 1 prstohvat, ljuta (po želji)
  • peršun - ili korijander za posipanje ili semenke nara za garnirung
* merne jedinice

Način pripreme

Odaberite ne mnogo debele patlidžane. Operite ih, osušite i ne ljušteći ih isecite na tanke kriške po dužini. Pospite parčiće solju i nakon 30 minuta ih isplaknite pod tekućom vodom i osušite.

Zagrejte po malo biljnog ulja i ispržite patlidžan sa obe strane. Ocedite ih na kuhinjskom ubrusu.

Za nadev sameljite orahe u multipraktiku, tako da liče na krupan pesak. Sipajte ih u posudu. Dodajte beli luk sa 6 kašika vode i pasirajte, dok se ne dobije glatka smesa od belog luka. Nadev se začinjava začinima po ukusu i možete da ga sačuvate u teglici u frižideru 3-4 dana.

Preko svakog patlidžana raspoređujte nadev i uvijajte u čvrste rolnice. Poređajte ih jedne preko drugih u poslužavnik ili veliki tanjir. Pospite svežim korijanderom/peršunom ili zrncima nara.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti