Ukusna čorba od crevaca

03/09/2019
"Možda je pranje creva dosadan posao, ali ko želi ukusnu čorbicu treba da uradi to "
Priprema20 min.
Kuvanje65 min.
Ukupno85 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano10
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Lepo operemo jagnjeća creva, prelivamo ih vodom i stavljamo da provri. Prospemo vodu i ponovo operemo. Isečemo sitno.

Stavljamo crevca u gazu sa uljem i maslacem i pržimo zajedno sa rendanim lukom, čenom belogl uka, soli, biberom i nanom po ukusu.

Kad se proprže dodajemo alevu papriku i brašno i sipamo litar i po-dva vode.

Kad provri dodajemo pirinač i kuvamo dok ne bude gotovo (možemo dodati toplu vodu ako je potrebno)

Kad se čorba skuva, sipamo u nju toplo mleko i ostavljamo da vri još 1-2 minuta.

Serviramo sa sirćetom i ljutim paprikama.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar