Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Gratin»Gratin sa tikvicama

Gratin sa tikvicama

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Gratin sa tikvicama2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Danas smo na francuskom talasu, zato smo i izabrali da jedemo sočan i svež gratin sa tikvicama"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 460 g
  • so - 1/2 kašičice
  • voda - 150 ml
  • jaja - 1 komad
  • pavlaka - 150 ml
  • grijer - 2 kašike, može i čedar
  • biber
  • maslac - 15 g
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Operite i isecite tikvice na krugove. Poređajte ih u šerpu i prelijte ih posoljenom vodom. Dinstajte ih dok voda ne ispari.

Pomešajte jaje, pavlaku i kašiku narendanog grijera. Začinite solju i biberom.

Pažljivo poređajte tikvice u kalup za pečenje, sipajte odozgo smesu sa pavlakom i pospite ostatkom grijera.

Namažite maslacem i zapecite oko 10 minuta u rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: