Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Gratin»Gratin sa krompirom, tikvicama i kobasicama

Gratin sa krompirom, tikvicama i kobasicama

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871932k129
Gratin sa krompirom, tikvicama i kobasicama
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
23/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Bogat gratin, koji svako želi da proba"

Potrebni sastojci

  • krompir - 600 g
  • tikvice - 2 komada
  • mocarela - 200 g
  • sveže mleko - 300 ml
  • kobasice - 2 komada, sveže
  • parmezan - 50 g, narendan
  • biber - prstohvat
  • so
  • maslinovo ulje
  • prezle
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pomoću rendea krompir i tikvice na tanke krugove.

Posolite ih i začinite prstohvatom bibera, solju i mlazom maslinovog ulja.

Podmažite posudu za pečenje maslinovim uljem.

Počnite da ređate gratin, tako što počnete sa krompirom.

Poređajte red njega, nakon toga pospite namrvljenom kobasicom i mocarelom, sledi red tikvica i opet mocarela i kobasica.

Od nabrojanih sastojaka poređala sam dva reda krompira i dva tikvica.

Odozgo pospite narendanim parmazanom, a sa strane u posudu pažljivo sipajte sveže mleko.

Pokrijte posudu parčetom aluminijumske folije i pecite gratin sa krompirom i kobasicama na 180 stepeni 50 minuta.

Malo pre nego što izvadite jelo iz rerne, sklonite foliju i zapecite dok ne dobije prijatnu preplanulost.

Nek vam je slatko!

Napomena: Gratin sa tikvicama može da se napravi i bez kobasica!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: