Bošče sa mlevenim mesom

06/09/2019
"I ako ne jedeš ukusne seoske bošče sa bogatim nadevom, kako ćeš shvatiti da si kod kuće"
Priprema10 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno70 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano197
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo kiselo mleko sa jajima, dodajemo ulje, so i brašno i zamesimo meko testo, koje se ne lepi. Ostavljamo malo da odstoji i podelimo na 8 lopti.

U tiganju sa rastopljenim maslacem propržimo luk, dodajemo krupnije izrendan krompir i dinstamo oko 10 minuta. Dodajemo mleveno meso i promešamo smesu. Začinimo biberom, solju i peršunom.

Dinstamo dok krompir ne omekša. Od testa uzimamo posebno svaku loptu i razvučemo u dlanu kao krug. U sredinu kruga stavljamo od nadeva. Sakupljamo ivice kao bošču. Pažljivo pritiskamo da se istanje.

U prethodno ugrejan i namazanom saču pečemo sa obe strane. Iste bošće možete napraviti i sa drugim nadevima - sirom i jajima, kačkavaljem, šunkom, spanaćem i sirom itd.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar