Umak od pečenog patlidžana

07/09/2019
"Nemojte gledati što piše umak - kad se namaže na krišku je odličan, a može i kao meze "
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano38
  • Pregledi tokom meseca37
  • Pregledi tokom sedmice11
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada, veliki
  • beli luk - 1 čen
  • susamovo ulje - 1/4 kašičice
  • sok od limuna - 1 supena kašika
  • kumin - 1/2 kašičice
  • biber
  • peršun
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite patlidžan, odsecite poklopce i pecite ih na gril tiganju zajedno sa neoljuštenim čenom belogl uka.

Ostavite da se ohladi i nakon toga oljuštite i pasirajte zajedno sa belim luka, susamovim uljem, sokom limuna i kuminom.

Začinite solju i biberom. Servirajte sa hlebom i listovima zelene salate.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar