Način pripreme
Kroompir oguliti i dobro oprati. Štapić za ražnjić provući kroz sredinu krompira i nožem zaseći na nekoliko mesta (seći dok ne osetite da nož udara o štapić za ražnjić). I ostali krompir tako pripremiti.
Staviti ih u dublju posudu, dodati ulje, so, biber, suvi biljni začin, umešati alevu papriku, beli luk u granulama i majčinu dušicu. Izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili.
Uzeti krompir i u svako udubljenje (gde je krompir zasečen) stavljati suvu slaninu. Pripremljeni krompir poređati u pleh obložen pek-papirom, preliti ostatkom marinade u kojoj je stajao krompir.
Prekriti alu-folijom i peći na 180 stepeni 50 minuta. Potom ukloniti foliju, posuti rendanim kačkavaljem i pleh vratiti u rernu na 10 minuta (koliko da se kačkavalj zapeče).