Kobasica sa iznutricama

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Kobasica sa iznutricama2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
210 min.
Porcije
1
"Tri stvari su potrebne za spremanje savršene kobasice - iznutrice, merak i ovaj recept"

Potrebni sastojci

  • svinjski bubrezi - 2 kg
  • svinjsko srce - 1 komad
  • svinjski hezik - 1 komad
  • svinjska glava - 1 komad
  • karanfilić - 2 kašike
  • biber
  • lovorov list
  • piment
  • luk - narendan
  • so - 125 g
  • bujon - 125 g, svinjki
  • krv - 250 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite 3 kašike smese od bibera, lovorovog lista, mlevenog pimenta, narendanog luka.

Svinjsko meso isecite sitno i stavite da se kuva zajedno sa glavom. Skuvano meso se ocedi i glava se odvoji od kostiju.

Pomešajte meso sa začinima i ostalim sastojcima i napunite svinjski stomak koji je prethodno očišćen i pripremljen za upotrebu.

Zašijte ga i stavite ga da se kuva oko 1 sat u vodi. Nakon što izvadite kobasicu, presujte je između 2 daske sa težinom. Nakon toga je okačite da se suši na provetrivom i suvom mestu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: