Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Teleća čorba»Goveđa čorba sa prazilukom i pirinčem

Goveđa čorba sa prazilukom i pirinčem

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Goveđa čorba sa prazilukom i pirinčem2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Dobru čorbu ćete prepoznati po aromi - a ova je i bogatog ukusa"

Potrebni sastojci

  • goveđe meso - 250 g
  • pirinač - 30 g
  • praziluk - 200 g
  • kiselo mleko - 2 kašike
  • paprike - 2 komada, crvene
  • maslac - 50 g
  • peršun
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na kocke. Posolite i stavute ga u vodu da se kuva.

Isecite praziluk i izdinstajte ga u maslacu. Pred kraj dodajte pirinač.

Narendajte paprike i dodajte ih u praziluk i pirinač. Sipajte dinstanu smesu u čorbu.

Na kraju umutite kiselo mleko sa malo bujona u zapržite čorbu. Dodajte sitno isečen peršun i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: