Leskovačka pljeskavica

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
24/09/2019
"I da ne zaboravite najvažnije - da dodati i po kašiku kajmaka na svaku pljeskavicu "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano309
  • Pregledi tokom meseca23
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • teleće mleveno meso - 300 g
  • svinjsko mleveno meso - 700 g
  • ljute paprike - 2 komada
  • luk - 100 g
  • beli luk - 1 čen, po želji
  • lovorov list - po želji
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • maslac
  • kajmak - za garniranje
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte mleveno meso sa iseckanim ljutim paprikama, lukom, začinima dobro, dok ne počne da vam se odvaja od ruku. Po želji možete da dodate malo mrveljenog lovorovog lista. Ostavite mleveno meso izvesno vreme da se začini.

Nakon toga od njega oblikujte ćuftice debljine 1 cm, namažite ih istopljenim maslacem i ispecite ih na roštilju. Po želji možete da zagrejete maslac u tiganju i da ispržite pljeskavice.

Preko svake pljeskavice, dok je još topla, se stavlja po kašika kajmaka.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar