Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Aromatičan pohovani pangasijus

Aromatičan pohovani pangasijus

MarianeMariane
Džedaj
14947
Aromatičan pohovani pangasijus1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Na šta miriše ovaj pangasijus, mislite se vi - na još piva, osmehujemo se mi"

Potrebni sastojci

  • riba - 1 kg, pangasijus
  • limun - 1 komad
  • mirođija
  • đumbir
  • za pohovanje
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 100 g
  • pivo - 100 ml
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćena riba se iseče na porcione parčiće i marinira se oko 1-2 sata u smesu od soka od limuna, narendanog korena đumbira i sveže mirođije.

Nakon toga se dobro ocedi, potapa se u kašu, dobijenu od umućenih jaja, brašna, soli i piva i prži se na maslacu dok ne bude gotovo.

Servira se sa garnirungom po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: