Čamci od tikvica

10/10/2019
"Punjene tikvice ne mogu prosto da ti se sviđaju - njih možeš samo da obožavaš i jedeš u velikim količinama "
Priprema40 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno70 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano28
  • Pregledi tokom meseca28
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštite i isecite na kockice.

Tikvicu isecite na dva dela po dužini. Od svake polovine izvadite unutrašnjost.

Izvađenu unutrašnjost tikvica isecite i pomešajte sa krompirom, solju i biberom i stavite da se kuvaju. Kad se skuvaju, pomešajte sa maslinama.

Nakon toga smesu podelite u dva polovine od tikvica. Odozgo pospite mirođijom.

Stavite u pleh za pečenje i pecite na 170 stepeni dok ne bude gotovo

Kad se ispeku, pleh izvadite i na čamce sipajte kačkavalj. Vratite ponovo u rernu dok se kačkavalj ne rastopi.

* Ako vam se dopada da kačkavalj bude prepečeniji, prosto ga ostavite duže u rerni, dok ne dobijete željenu boju

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar