Ruski šašlik

10/10/2019
"Ako vam se ne dopada ukus ovčetine, možete pripremiti šašlik sa svinjskim butom - ne postoji ništa ovoliko ukusno "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano128
  • Pregledi tokom meseca128
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • ovčetina - 500 g, možete zameniti svinjskim butom
  • luk - 2 glavice
  • mladi luk - 1 veza
  • paradajz - 2 komada
  • sirće - 1 supena kašika
  • maslac - 20 g
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • slanina - za premazivanje roštilja
* merne jedinice

Način pripreme

U staklenu ili emajliranu posudu stavljamo meso, isečeno na komade.

Isečemo jednu glavicu luka, dodajemo sirće i pomešamo sa mesom. Posolimo i posipamo biberom.

Držimo na hladnom mestu 3-4 sata. Nanižemo meso na male drvene ražnjiće, pre toka ih pokvasim, ređamo luk, isečen na osmice.

Pečemo na roštilju, prethodno namazanom slaninom, okrećemo periodično. Gotove ražnjiće poređamo na poslužavnik i prelivamo ugrejanim maslacem.

Ukrašavamo perima belog luka, paradajzom i kriškama limuna.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar