Bonapeti.rs»Recepti»Slatko»Džem»Sladak džem sa crvenim lukom

Sladak džem sa crvenim lukom

Marina NordMarina Nord
Kuvar
47012327
Sladak džem sa crvenim lukom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Zatvorite oči i zamislite prepečenu krišku, pokrivenu ovom marmeladom i možda sa malo plavog sira - da li ste i vi ogladneli"

Potrebni sastojci

  • crveni luk - 1 kg
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • crveno vino - 100 ml
  • šećer - 75 g
  • med - 50 g
  • sirće - 4 kašike
  • so - 1 prstohvat
  • biber - 1/4 kašičice
  • ljute paprike - 1/2 komada
  • korijander - 1/4 kašičice, mleveni
  • ruzmarin - 1 prstohvat, suv
  • majčina dušica - 1 prstohvat, suva
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se seče na kocke.

Pola ljute paprike se seče na tanke krugove.

Maslinovo ulje se zagreva blago, dodaju se biber, isečena ljuta paprika, korijander, ruzmarin i majčina dušica. Dodaje se luk i prži se uz neprestano mešanje na srednjoj vatri 10 minuta.

Ringle se smanjuje na minimum, posuda se poklapa poklopcem i luk se dinsta 15 minuta, pri čemu se meša s vremena na vreme.

Dodaje se šećer, med, vino, sirće i so. Poklopac se sklanja i smesa se kuva na laganoj vatri uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.

Vruć džem se raspoređuje u suve čiste tegle.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: