Pačetina sa medom i karadamonom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79973
12/10/2019
"Za odavno zaboravljenu umetnost spremanja savršene pačetine "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano104
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pačije meso - 1 kg, pačije grudi sa kožom
  • morska so - 3 prstohvata
  • biber - 1/2 kašičice, mleveni
  • soja sos - 4 kašike
  • beli luk - 4 čena
  • med - 1 kašika
  • crveno vino - 2 kašike
  • kardamon - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Mahune kardamona se zaprže na suvom tiganju dva minuta. Otvaraju se, semenke se izvade i istucaju se u avanu. Beli luk se iseče na sitno. Beli luk i kardamon se mešaju i dodaje se med, crveno vino, biber, so i soja sos.

Sve se meša. Pačije grudi se blago raseku na dubini 3 milimetara ispod kože.

Prelivaju se marinadom, pokrivaju se poklopcem i ostavljaju 4 sata u frižideru. File se izvadi iz marinade i suši se. Pačije grudi se poređaju u posudu za pečenje i peku se 15 minuta na 170 stepeni.

Nakon toga se vade i zapeku se na suvom tiganju po dva minuta sa svake strane. Vraćaju se u posudu za pečenje i peku se 12 minuta na 190 stepeni. Izvade se iz rerne, ostavljaju se 5 minuta i odmah se serviraju.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar