Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Pačetina»Pečena patka»Pačetina sa medom i karadamonom

Pačetina sa medom i karadamonom

Marina NordMarina Nord
Kuvar
47012327
Pačetina sa medom i karadamonom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Za odavno zaboravljenu umetnost spremanja savršene pačetine"

Potrebni sastojci

  • pačije meso - 1 kg, pačije grudi sa kožom
  • morska so - 3 prstohvata
  • biber - 1/2 kašičice, mleveni
  • soja sos - 4 kašike
  • beli luk - 4 čena
  • med - 1 kašika
  • crveno vino - 2 kašike
  • kardamon - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Mahune kardamona se zaprže na suvom tiganju dva minuta. Otvaraju se, semenke se izvade i istucaju se u avanu. Beli luk se iseče na sitno. Beli luk i kardamon se mešaju i dodaje se med, crveno vino, biber, so i soja sos.

Sve se meša. Pačije grudi se blago raseku na dubini 3 milimetara ispod kože.

Prelivaju se marinadom, pokrivaju se poklopcem i ostavljaju 4 sata u frižideru. File se izvadi iz marinade i suši se. Pačije grudi se poređaju u posudu za pečenje i peku se 15 minuta na 170 stepeni.

Nakon toga se vade i zapeku se na suvom tiganju po dva minuta sa svake strane. Vraćaju se u posudu za pečenje i peku se 12 minuta na 190 stepeni. Izvade se iz rerne, ostavljaju se 5 minuta i odmah se serviraju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: