Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Divljač»Srnetina sa kruškama

Srnetina sa kruškama

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
323109216
Srnetina sa kruškama2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
5
"Kruške će staviti akcenat na ukus srnetine, a vi ćete imati zadovoljstvo da uživate u svakom zalogaju"

Potrebni sastojci

  • srneće meso - 500 g, meso od leđa
  • kačkavalj - 200 g
  • voda - 1 šolja za kafu
  • ribizla - 1 šolja za kafu, crvena
  • kruške - 4 komada
  • šećer - malo
  • cimet
  • sok od limuna
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo kruške i podelimo na dva dela. Očistimo od semenki i kuvamo sa šećerom, cimetom, sokom od limuna i malo vode dok ne omekša, ali da ne promene oblik.

Dinstamo meso na umerenoj vatri nekoliko minuta i dodajemo isečenu slaninu sa malo soli.

Dodajemo vodu, malo šećera i ribizle.

Ostavljamo da vri dok meso ne bude gotovo. Sos pasiramo i sa njim prelivamo meso, isečeno na kriške, sa strane ukrašeno kruškama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
A kačkavalj? Kada ide? Zaboravili ste?
10.10.2024 07:42