Rakovi na rostovski način

17/10/2019
"Rakovi se pripremaju lako, ali to ne znači da je elementarno - začinite ih tako i polizaćete prste "
Priprema25 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano9
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • rakovi - 16 komada
  • vino - 400 ml
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • beli luk - 4 čena
  • lovorov list - 2 komada
  • biber - 10 zrna
  • so - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu stavljamo pola litre vode da provri, dodajte sitno iseckanu šargarepu, beli luk i lu, biber, lovorov list, vino i so.

Čim tečnost provri, stavite očišćene rakove i kuvajte dok ne bude gotovo.

Ostavite u bujonu dok se ne ohladi i servirajte tople.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar